Nieuwe concepten om geld binnen te halen voor Colakreek

02/11/2020 23:11 – Sharon Singh

Alida Babel had graag meer mensen gezien bij de Kriki Cassava Food Fun. : Sharon Singh  
PARA – “Met driehonderd mensen op de zondag alleen, is het niet rendabel om het recreatieoord draaiende te houden”, vertelt Sherida Mormon, directeur Mets Travel en Tours, over Colakreek. Het managementteam wil nu ook op de zaterdag meer vertier aanbieden, maar dan in combinatie met gezond eten. Daarom zijn er een aantal concepten bedacht om meer inkomsten te genereren. Zaterdag was de aftrap met de Kriki Cassava Food Fun: eten, gezelligheid en waterplezier. “Ook een boswandeling is mogelijk”, voegt Mormon toe.
Pizza Fun en churassco worden de eerstvolgende events. Voor elke editie zoekt Mormon partners uit. De kick-off werd in samenwerking met onderneemster Alida Babel van stichting Babel Food Resort uitgevoerd. Er is geen grote ruchtbaarheid aan gegeven vanwege Covid-19. De groep moest klein blijven.
Babel is niet helemaal tevreden met de opkomst, maar ontevreden is ze ook weer niet. “Maar bij een volgende event zou ik graag meer mensen er bij willen hebben.” Ze werkte met recepten die in haar kookboek voorkomen. “Mijn menu zal uitsluitend recepten bevatten met cassave als hoofdingrediënt. Dat geldt zowel voor entrée, hoofdmaaltijden als desserts”, licht Babel toe.
Het was niet haar eerste event, waarbij cassave de basis vormde. Nadat ze naar Suriname remigreerde in 2017 raakte ze geïnspireerd door dit knolgewas. Bij Kriki Cassava Food Fun heeft Babel bezoekers naar verschillende continenten meegevoerd met haar gerechten. Zo maakte ze Mettemgee (alakondresoep uit Guyana), sanchocosoep uit de Dominicaanse Republiek en cassavecouscous, cassaveballetjes, tapiocapudding met een manjamouse, cassavetortilla’s met zwarte bonen, frisse salade en hummus en knoflooksaus.
Mormon is van plan om een kersteditie te organiseren waarbij het accent op cassaveproducten zal liggen. Het zal om de fastmovingitems gaan, die ze bij haar eerste tuinfeest geïntroduceerd heeft.

  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname