Nieuw stichtingsbestuur Staatsziekenfonds moet bedrijf reorganiseren

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft het nieuwe bestuur bij de stichting Staatsziekenfonds (SZF) geïnstalleerd. Het doel van dit stichtingsbestuur is om het bedrijf door te lichten en te reorganiseren. Volgens minister Ramadhin moet de reorganisatie van het staatsbedrijf niet alleen duidelijke veranderingen brengen in de verbetering van de effectiviteit van de gezondheidszorg, maar ook in de verbetering van de financiële stroom binnen de zorg.
De bewindsman gaf in zijn speech aan dat het SZF 80 procent van de verzekerden in Suriname telt en het voor hem belangrijk is dat het nieuwe bestuur de stichting aan een grondige doorlichting onderwerpt, om op die manier na te gaan of alle gemaakte afspraken en overeenkomsten met derden aan de geldige wettelijke grondslagen van de stichting voldoen.
Verder verwacht de minister dat het nieuwe bestuur zich 100 procent inzet om de gestelde doelen, met betrekking tot de reorganisatie van het SZF, binnen de negen maanden urgentiefase, met zichtbare resultaten te bereiken.
Het bestuur heeft een zittingsperiode van drie jaar en bestaat uit de leden Soeres Bhikhie (voorzitter), Dharmawatie-Debie Ramautar-Gangaram Panday, Robby Poetisi, Magda Haakmat-Milano en mevrouw Koempai.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald