door Marinio Balsemhof
ALBINA — “Het is de bedoeling dat wij tijdens het komende lidbondentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) onze thuiswedstrijden in Albina spelen.” Dat zegt Patrick van Genderen, voorzitter van de Albina Sportbond (ASB), tegen de Ware Tijd. Zaterdag werd in het bijzijn van president Chandrikapersad Santhoki, vicepresident Ronnie Brunswijk en andere hoogwaardigheidsbekleders het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw voetbalstadion, dat naar verwachting over zes maanden moet worden opgeleverd.
Van Genderen vertelt dat de bouw van het stadion slechts onderdeel is van het project ‘Albina Hil Sportcentrum’, dat het bestuur in 2012 heeft geschreven. Volgens dat plan moet er een multifunctioneel sportcentrum worden opgezet, waarbij verschillende sporten kunnen worden geaccommodeerd. “Toen wij het project schreven, hadden wij een vertegenwoordiger (Papatam, … red.) in de topsectie van de SVB. Wij konden geen thuiswedstrijden in Albina spelen, omdat er geen veld of stadion was dat voldeed aan de minimale eisen van de SVB.”
“Als het stadion af is, kunnen de thuiswedstrijden hier worden afgewerkt en hebben de clubs minder uitgaven”
In eerste instantie werd uitgeweken naar het Ronnie Brunswijk Stadion in Moengo, maar na de invoering van de licentie, moesten de wedstrijden in Paramaribo worden gespeeld. “Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om eerst een voetbalstadion te bouwen”, legt Van Genderen uit. Hij benadrukt dat het beschikken over een eigen stadion in Albina erg belangrijk is. “Als het stadion af is, kunnen de thuiswedstrijden hier worden afgewerkt en hebben de clubs minder uitgaven.”
Fifa-gelden
De bouw is geraamd op achtduizend Amerikaanse dollar en wordt volledig door de Wereldvoetbalbond (Fifa) gefinancierd. De voorzitter vertelt dat bepaalde zaken die bij een stadion horen, al eerder zijn aangelegd. De ASB heeft de Covid-19-fondsen die de Fifa beschikbaar had gesteld voor de leden van de SVB gebruikt om kleedkamers voor de ploegen en arbiters op te zetten. De komende tijd zal er een voetbalveld met alles eromheen – verlichting, tribune, persruimte, toilettengroep, beheerderswoning, ballenvangers en omrastering om het veld en loketten voor de kaartenverkoop – worden aangelegd.
Het ASB-bestuur heeft ook nagedacht over het aanleggen van een kunstgrasveld, maar ziet er voorlopig nog vanaf. Van Genderen geeft aan dat de kosten daarvoor erg hoog zijn, volgens hem tussen de 350.000 en 400.000 US dollar. Voor nu zal er een goed grasveld worden aangelegd. “Misschien dat we in de toekomst kiezen voor een kunstgrasveld, maar dat weten wij nu nog niet.”
- Openbaar Ministerie en DEA slaan handen ineen tegen drugscr…..
- Meer dan 7500 rijbewijzen al langer dan een jaar niet opgeh…..
- DEA en procureur-generaal tekenen overeenkomst..
- Geloof in eigen kunnen..
- Nog steeds sprake van toename criminaliteit in het binnenla…..
- DEA en OM versterken samenwerking met ondertekening MOU..
- OM en DEA gaan intensiever samenwerken in strijd tegen drug…..
- Minister EZ uit bezorgdheid over verhoging douanekoers..
- Besluit over nieuwe IMF-lening op bord komende regering..
- Twee scholieren LTS 4 ernstig verwond..
- Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt om geen ‘fashion …..
- WUR en Naturalis: Herkomst marron-rijstvariëteiten ontrafel…..
- Viering ‘Week van het Nederlands’ op de ambassade van Surin…..
- Eerste brandveiligheidsbedrijf geopend in Nickerie..
- Supermarkten te Para gesloten door ECD na controle..
- Bushouders eisen uitbetaling achterstallige brandstofcompen…..
- Borderline, emotionele chaos en een huid vol littekens (5)..
- Activiteiten op universiteitscomplex in verband met Wereld …..
- Gepensioneerde brandweerman opent eerste brandveiligheid en…..
- Energiepartners wisselen kennis uit voor reguleren sector..
- EAS gastheer voor Caribische conferentie over nutstoezicht …..