Nieuw onlineplatform OCSA biedt ruim pakket trainingen aan

05/11/2020 16:04 – Amanda Palis

Parlementariër Ronny Aloema (l) deelt zijn ervaring over de Online Caribbean Skills Academy. Rechts oprichter John Mabhoeb. :  
PARAMARIBO – Omdat digitaal gebruik in Suriname steeds meer veld wint, is het nodig om de mensen (verder) te leren welke mogelijkheden er op dit gebied zijn. Dit kan nu sinds deze week ook door deel te nemen aan één van de ruim vijfhonderd trainingen die de Online Caribbean Skills Academy (Ocsa) aanbiedt. Dit Surinaams bedrijf, een dochteronderneming van het Nederlandse Interpoint Development Center, is officieel gelanceerd.
John Mabhoeb, oprichter van Ocsa, zegt dat de trainingen worden samengesteld door meer dan twintig gecertificeerde trainers die tevens begeleiding bieden aan de deelnemers. “We werken uitsluitend met erkende opleidingsinstituten in Nederland zoals Nibe SVV voor de opleidingen en trainingen in financiële zaken, NCOI en NTI”, legt hij uit.
De oprichter wijst erop dat de trainingen zowel individueel als in bedrijfsverband kunnen worden gevolgd. Ocsa biedt een breed pakket trainingen aan op het gebied van onder meer financiën, ICT, persoonlijke groei in leiderschap en apothekers assistentie. De trainingen hebben een Nederlands kwaliteitskeurmerk. “De NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, … red.) ziet toe op de vereiste kwaliteit en garandeert erkenning in Nederland”, aldus Mabhoeb.
Voorafgaand aan de proclamatie dinsdagavond is een maand proefgedraaid en mochten enkele personen, onder wie parlementariër Ronny Aloema, het onlineplatform testen. “Ik heb enkele trainingen gedaan in leiderschap en communicatie. Gezien mijn werk als volksvertegenwoordiger is het belangrijk om mij continu bij te scholen”, reageert hij tegenover de Ware Tijd. Wat hem vooral aantrekt aan dit onlineplatform is dat hij zelf zijn tijd en tempo mag bepalen. “Ik heb het nogal druk en heb soms pas vijf uur in de ochtend een uur de tijd om les te volgen. Dat doe ik ook op mijn mobiel of tablet.”
De politicus merkt op dat zelfdiscipline belangrijk is. “Het is niet even gewoon online gaan en wat volgen. Je moet zeker de zaken goed doornemen. Het is echt een les die je volgt.” Aloema hoopt dat steeds meer Surinamers de gelegenheid zullen aangrijpen van onlinetrainingen. “Vooral in deze tijd van Covid-19 is het een mogelijkheid en belangrijk om je vaardigheden aan te scherpen.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname