Nieuw AdeKUS-bestuur geïnstalleerd

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft het nieuwe bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) geïnstalleerd. De overdrachtsprotocollen zijn gisteren getekend. Shanti Venetiaan is de nieuwe voorzitter van het bestuur.
In haar werkzaamheden wordt zij verder ondersteund door Johannes Breeveld, Rakieb Khudabux, Shiraz Boedhoe, John Sandriman en Andreas Talea.
Venetiaan is bekend met de universiteit als docent. Vanwege de COVID-19-pandemie werd het nieuwe bestuur alleen door de voorzitter vertegenwoordigd. Minister Levens bedankte de scheidende voorzitter, Eric Jagdew, voor het verzette werk. Jagdew zei dat de universiteit onder een enorme druk zit.
“Druk van de studenten, onbegrip vanuit de samenleving en financiële beperkingen. Wij hebben niet iedereen tevreden kunnen stellen. Er moesten besluiten genomen worden om de kwaliteitszorg van de wetenschappelijke studies te kunnen garanderen.”
Eind maart 2019 besloot de toenmalige Raad van Ministers (RvM) dat, per 1 april 2019, Jagdew tot nieuwe voorzitter van het universiteitsbestuur werd aangesteld. Het voorzitterschap werd na het ontslag van Jack Menke tijdelijk waargenomen door Lothar Boksteen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald