Nieuw Adek-bestuur ziet meer eigen geld verwerven als prioriteit

09/11/2020 00:00 –

Shanti Venetiaan, de nieuwe voorzitter van het Adek-bestuur, tekent het protocol van overdracht. : CDS  
PARAMARIBO – Het nieuwe bestuur van de Anton de Kom Universiteit (Adek) onder leiding van Shanti Venetiaan ziet de toekomst met optimisme tegemoet. Het wil zich in zijn zittingsperiode vooral richten op het wegwerken van financiële problemen door zelf geld te verdienen.
De instelling wordt nu nog voor het grootste deel gesubsidieerd maar, volgens de voorzitter is het streven om binnen niet al te lange tijd verandering hierin te brengen. Venetiaan zegt dat het bestuur heel creatief zal moeten zijn om de financiële problemen het hoofd te bieden. “We moeten manieren gaan zoeken om zelf wat meer geld te verdienen”, zegt ze tegen de Ware Tijd.
Venetiaan beseft wel dat dit proces niet gemakkelijk zal zijn. “Er gaan geen wonderen gebeuren maar kleine veranderingen zullen misschien wel zichtbaar zijn. Het zal ook samen lopen met hoe het algemeen in het land gaat. Ik ben realistisch.” Projecten indienen bij donororganisaties ziet ze als een mogelijkheid om meer geld te verdienen voor de universiteit. Daarnaast denkt Venetiaan eraan om collegegeld te introduceren voor de bacheloropleiding. Dit laatste moet goed uitgewerkt worden.
Dienstverlening vanuit de universiteit ziet de voorzitter ook als een optie om financiën binnen te halen. “De studierichtingen kunnen op contractbasis opdrachten uitvoeren voor het bedrijfsleven of buitenlandse organisaties.” Venetiaan wil zich verder sterk maken voor meer onderzoek door de universiteit. Dat is volgens haar een idee dat al lang leeft bij de leiding van de instelling, maar tot nu toe nog niet echt van de grond is gekomen.
Venetiaan: “Hoe dat zal gaan weet ik op dit moment niet, maar we zullen de docenten op een of andere manier in de gelegenheid moeten stellen om onderzoek te doen.” De voorzitter merkt op dat ze zeker meer tijd en geld moet krijgen om zulke projecten te kunnen uitvoeren. Ze zal de mogelijkheden hiervoor met de overige leden van het bestuur bespreken.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname