Niet alle politierekruten worden beëdigd

Drie rekruten van de laatste politielichting 2019-2020 zullen op 21 december niet worden beëdigd. Dit meldt het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) in een persbericht. De beslissing volgt na overleg met procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en korpschef Roberto Prade.
Alle relevante actoren zijn gehoord en alle adviezen meegenomen. “Er is niet over een nacht ijs gegaan om deze zaak tot een goed einde te brengen. Met de versterking van deze groep nieuwe politieambtenaren zal de politieorganisatie deels van haar onderbezetting op de verschillende politiebureaus wegmaken,” schrijft Juspol.
Er was veel ruis over deze groep rekruten. Volgens de presidentiële commissie Doorlichting Korps Politie Suriname zou 70 procent van deze lichting niet voldoen aan de criteria om beëdigd en aangesteld te worden als aspirant-agent van politie.
Juspol-minister Kenneth Amoksi zei vorige maand op een regeringspersconferentie, dat volgens het onderzoeksrapport er sprake zou zijn van een ongunstig resultaat van de medische en of psychologische test en van het milieu- en of antecedentenonderzoek.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald