Nickerie beschikt over eigen Kabinet van de President

Het Kabinet van de President is voornemens om de aanwezigheid in de districten op te voeren om zo ook de participatie van de plaatselijke gemeenschappen en overheidsstructuren te verhogen en waar nodig extra te stimuleren. Daarom is gisteren de werkruimte van het kabinet in Nickerie gebruik genomen. President Chan Santokhi was met een delegatie voor een eendaags bezoek in het rijstdistrict.
Volgens de regeringsleider neemt Nickerie een vitale positie in, met het oog op de opkomende olie-industrie voor de kust van Suriname en buurland Guyana. President Santokhi zei dat elk district waar hij een werkbezoek heeft afgelegd van hem het advies kreeg om een Project Managementteam in te stellen, om de districtsontwikkelingen te kunnen plannen en overzien. Alleen Nickerie heeft tot nog toe deze uitdaging aangegrepen. Het Kabinet van de President wenst dan ook beschikbaar te zijn voor de nodige ondersteuning.
De werkruimte moet als katalysator worden gezien, dat het de regering menens is, om actief te participeren voor en met het volk. Het staatshoofd noemt de werkruimte een mijlpaal. Hij deed wederom de oproep aan de andere districten om een Project Managementteam in te stellen. Hij somde de projecten op die reeds zijn uitgevoerd in Nickerie en nog uitgevoerd zullen worden.
In Nickerie vond gisteren de oplevering plaats van het elektrificatieproject aan de Giebelstraat-Oost Nickerie. In Wageningen is er gewerkt aan de hoofdbuis in de zijstraten langs de weg naar het vliegveld. De SWM heeft 750 digitale watermeters geplaatst. Er wordt gewerkt aan de verbetering van de waterhuishouding.
Het IDB-project “Sustainable Agricultural Productivity Program” zal in de komende vier jaar voor een totaalbedrag van ruim US$ 30 miljoen uitgevoerd worden. Aan de Savanneweg komt een zonnepanelenpark van circa 2000 KW, dat 650 huishoudens zal kunnen voorzien.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald