Ngannou eigent zich zwaargewichtbelt bruut toe

28/03/2021 02:43 – Van onze redactie

“One shot is all it takes”, schreef UFC bij deze . : UFC  
PARAMARIBO – “Africa has their first heavyweight champion! Francis Ngannou is the heavyweight king.” Die tweet stuurde de UFC de wereld rond nadat Francis Ngannou zich zondagochtend in UFC Apex in Las Vegas op dominante manier kroonde tot de nieuwe, onbetwiste zwaargewicht wereldkampioen van de Ultimate Fighting Championship (UFC).
In de ‘Biggest Baddest Rematch’ tijdens UFC 260 behaalde de Kameroener als nummer 1-uitdager een overtuigende knock-out – na 52 seconden in de tweede ronde – op wereldkampioen Stipe Miocic van de Verenigde Staten. “Een geweldig gevoel van satisfactie gaat door me heen”, zei Ngannou na afloop. “Ik heb mezelf beloofd om de mensen die hun twijfels over mij hadden terecht te wijzen.”

In hun eerste gevecht tijdens UFC 220 in januari 2018 had Miocic een unanieme puntenzege (50-44 op alle drie scorecards) behaald. Ngannou had toen moeite met de takedowns. Echter, dat was zondagochtend anders. Vroeg in de eerste ronde ging Miocic (20-4 MMA, 14-4 UFC) voor een takedown, maar die werd prachtig gepareerd door Ngannou die de kampioen bestookte met enkele harde punches.
In tegenstelling tot zijn voorgaande gevechten vloog Ngannou deze keer niet uit de startblokken, maar vocht hij geduldig. Al in de eerste ronde was hij de bovenliggende partij, maar de kampioen toonde over een sterke kaak te beschikken. Wel ging er van Miocic’s kant, los van enkele low kicks, nauwelijks iets uit.
In de tweede ronde was de wereldkampioen iets agressiever wat hem fataal werd. Hij wankelde al snel na door een combinatie van The Predator te zijn geraakt. Ngannou beukte er zeker zes keer op los, maar Miocic wist zichzelf uit de benarde positie te krijgen om direct te worden geraakt door een uppercut.
Miocic counterde, raakte Ngannou voor de eerste keer echt en dacht zijn slag te slaan. Het was een verkeerde zet, want een linkse voltreffer kort daarna werd hem fataal. Miocic ging neer en met een invliegende mokerslag ging het licht definitief uit voor hem en had de UFC een nieuwe onbetwiste zwaargewichtkampioen. “The SCARIEST man on the Earth has the crown!” tweette UFC.

Op Twitter hebben vechters, maar ook andere sportgrootheden gereageerd op het dominante optreden van The Predator (16-3 MMA, 11-2 UFC). “Wow that was dominant”, schreef acteur en oud-worstelaar The Rock. “Francis Ngannou is a beast”, tweette basketbal Hall of Famer Shaquille O’Neal. “Congrats to @Francis_Ngannou!” twitterde Surinames Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik.
De overwinning was Ngannou’s vijfde op rij. Eerder versloeg hij Curtis Blaydes, de oud-kampioenen Cain Velasquez en Junior Dos Santos en Surinames Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik. Al die vier gevechten besliste The Predator in de eerste ronde in een gemiddelde van ongeveer veertig seconden elk.
De vraag is nu of er Ngannou-Stipe 3 komt. Een andere optie zou ook zijn een gevecht tegen Jon Jones, die de overstap heeft gemaakt naar de zwaargewichtdivisie. “Hij is de geweldigste ooit. Het is een uitdaging die ik niet uit de weg ga. Het kan in juli of wanneer dan ook. Ik ben ready”, reageerde Ngannou toen hem de tweet van Jones – “Let’s dance baby” – werd voorgehouden.

  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname