Newmont Suriname zoekt oplossing ontevredenheid werkers

De productie bij Newmont Suriname is dinsdag stopgezet vanwege ontevredenheid over de salarisaanpassing die door het bedrijf werd aangekondigd. Het is nog niet duidelijk hoelang deze werkonderbreking zal duren echter hoopt het bedrijf dat de productie gauw weer kan starten. Murwin Leeflang, voorzitter van de Newmont Werknemers Organisatie, zegt aan Starnieuws dat het bedrijf om bemiddeling heeft gevraagd van het bondsbestuur nadat een loonsverhoging van 25% is afgewezen door de werkers. 

Buiten de bond om heeft het bedrijf een voorstel gedaan voor loonaanpassing na de unificatie van de wisselkoers. Er was nog geen overeenstemming tussen de bond en het bedrijf. Leeflang zegt dat op eigen houtje het bedrijf de werkers de verhoging heeft voorgehouden. De mensen hebben meteen massaal het werk neergelegd. Dinsdag is er langdurig gesproken tussen de leiding van het bedrijf en het bondsbestuur. “Het wordt een lange avond. Wij zijn nu nog aan het praten over een oplossing. Pas dan kan het werk worden hervat”, legt Leeflang uit. 

De leiding van het bedrijf om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws waakzaam te blijven voor de economische ontwikkelingen binnen Suriname die de medewerkers en hun families raken. “We blijven de arbeidsmarkt in Suriname nauwlettend volgen om ervoor te zorgen dat we onze medewerkers concurrerende lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden,” zegt Communications Manager Simone Verwey. 

Newmont Suriname management werkt nauw samen met de Newmont Werknemers Organisatie en alle andere betrokkenen om duidelijke en duurzame beloningsopties te ontwikkelen. Newmont zal doorgaan met het evalueren van duurzame oplossingen op korte en potentiële lange termijn voor salarisaanpassingen met de bond. Het bedrijf erkent dat 2020 een uitdagend jaar is in verschillende aspecten en stelt de voortdurende inzet van alle medewerkers en business partners zeer op prijs.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com