Newmont Suriname blijft zich inzetten om COVID-19 te bestrijden

Newmont Suriname zal zich blijven inzetten om COVID-9 in het land te bestrijden. Zij heeft vorige maand een tweede bulk persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) via SU4SU geschonken met een waarde van US$ 104,127.56. Deze beschermingsmiddelen zijn overhandigd aan coördinatoren van SU4SU. In juni werd de eerste bulk overhandigd.
In september voltooide Newmont Suriname ook de distributie van 640 voedselpakketten aan leden van de gemeenschap in het Pamaaka-gebied en de transportcorridor als onderdeel van het COVID-19-steunfonds.
Er is tot nu toe US$ 578,035.39 aan medisch apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische instellingen in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen. De afgelopen maanden is nauw samengewerkt met SU4SU om de donaties te coördineren.
DoelHet totale toegezegde fonds voor Newmont Suriname is US$ 1,2 miljoen. Dit fonds maakt deel uit van een wereldwijd initiatief, dat begin april door Newmont werd aangekondigd om gastlanden en gemeenschappen te helpen mensen te beschermen en te herstellen van de gevolgen van de pandemie.
Dit fonds dient als onderdeel van Newmont Suriname zijn doel om levens te verbeteren door middel van duurzame mijnbouw en te fungeren als katalysator die veerkracht creëert op lange termijn, zegt waarnemend communications manager Simone Verwey. Verder is dit fonds ook bedoeld voor toekomstige gemeenschapsontwikkeling om gemeenschappen, medische instellingen en andere organisaties te helpen om COVID-19 te bestrijden.
OndersteuningNewmont Suriname zal de autoriteiten en gemeenschappen rondom hun operaties blijven steunen om de verspreiding van het virus te voorkomen en de gevolgen van COVID-19 te verzachten.
De Merian-mijn heeft met succes het COVID-19-beheersplan geïmplementeerd om het risico van verspreiding van het virus te minimaliseren en de veiligheid van werknemers en contractors op site te waarborgen.
Het plan wordt regelmatig geëvalueerd en in overeenstemming met de protocollen van lokale- en nationale gezondheidsautoriteiten. Het bedrijf zal de geïmplementeerde preventieve maatregelen blijven handhaven om het risico van verspreiding van COVID-19 op site te blijven minimaliseren, meldt het bedrijf.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald