Newmont doneert ruim US$ 160.000 aan Medische Zending

De Medische Zending (MZ) heeft op 8 september een donatie ontvangen van Newmont Suriname. Het gaat om een ambulance, twee koelboxen voor vaccins en zuurstofcilinders. Shirley Sowma-Sumter, director External Relations Newmont, heeft de goederen overhandigd aan MZ-directeur Herman Jintie. Volgens Sowma-Sumter probeert Newmont donaties te overhandigen aan vooral gezondheidsinstellingen om de vaccinatiecampagne tot een succes te maken.
De enige oplossing is dat mensen zich laten vaccineren. De gedoneerde apparaten zullen ingezet worden op de 51 MZ-locaties in het binnenland. Jintie is zeer tevreden met de geste en zal deze inzetten om de binnenlandse gemeenschap tegemoet te komen door ze te informeren over het vaccin en het belang van het laten inenten.
Enkele MZ-medewerkers worden getraind om de informatie over het vaccin gefaseerd te brengen naar de gemeenschap. De misinformatie over het vaccin op social media zorgt er nog steeds voor dat heel wat personen zich niet willen laten vaccineren. Maar ondanks de verschillende uitdagingen in het veld is Jintie hoopvol dat de gemeenschappen in het binnenland zich zullen laten inenten.
De vaccinatiecampagne zal, hoewel die de staat heel wat geld kost, opgevoerd worden. Volgens Jintie laten meerdere personen zich nu vaccineren, omdat het aantal beschikbare vaccins nu divers is.