Nesty in raad voor raciale gelijkheid in de sport

Anthony Nesty bondscoach van het zwemteam voor mannen van de Universiteit van Florida, heeft samen met tenniscoach Bryan Shelton zitting in de nieuw gevormde South Eastern Council on Racial Equity and Social Justice. De raad die bestaat uit bestuurders, student-atleten en coaches, beijvert zich om raciale gelijkheid en sociale rechtvaardigheid te bewerkstelligen bij alle 14 SEC sportinstituten in de regio. Om dit te bereiken zal de raad zich richten op het bieden van begeleiding door het bestemmen van middelen, strategieen en implementatie-inspanningen.

Het uiteindelijke doel is om SEC-student-atleten de mogelijkheid te bieden om het tijdsvereiste te minimaliseren en het maximale te halen uit hun inzet. Daarnaast zal raciale gelijkheid en sociale rechtvaardigheid steeds op de agenda staan bij alle vergaderingen van de raad.

Nesty die in 1994 afstudeerde aan de Universiteit van Florida en is opgenomen in de hall of fame van deze universiteit, geeft aan zeer vereerd te zijn door de aanstelling. Nesty: Ik zal zeker mijn best doen om op een waarheidsgetrouwe, bedachtzame en zinvolle manier bij te dragen.   ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com