Nepbonuman licht mensen op

14/11/2020 18:03 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Faried L. (29) heeft dinsdag in het ressort Kwatta gepoogd zichzelf van het leven te benemen toen de politie thuis bij hem arriveerde om hem te arresteren. De man gaf zich uit als bonuman en autohandelaar en heeft zijn slachtoffers gouden sieraden en grote sommen geld afhandig gemaakt.
Nadat hij het politievoertuig waarnam, ging Faried L. zijn woning binnen en sneed hij met een scheermes zijn polsen door. De manschappen van recherche regio Midden waren er snel bij en voerden hem af naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Na medische behandeling werd Faried L. overgebracht naar het politiebureau voor zijn voorgeleiding. Hij werd vervolgens in verzekering gesteld op verdenking van oplichting en verduistering.
Faried L. heeft een deel van de benadeelden voorgehouden dat hij een bonuman was. Hij maakten hen wijs dat zij hun gouden sieraden aan hem moesten afstaan, omdat die negatieve energie bevatten. Vervolgens ging hij ertoe over de sieraden te verkopen. Een ander deel van de mensen zei hij autohandelaar te zijn, die auto’s spotgoedkoop kon importeren. Hij nam daarbij grote geldbedragen in ontvangst, maar leverde de voertuigen niet.
Het onderzoeksteam vermoedt dat Faried L. meerdere personen heeft benadeeld. Deze mensen worden opgeroepen contact te maken met de recherche van regio Midden, die kantoor houdt in het politiebureau Nieuwe Grond.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname