Negen COVID-doden in 24 uur

Negen mensen zijn in de afgelopen 24 uur overleden aan het COVID-virus. Het sterftecijfer is gestegen naar 325. Op de derde dag in juni zijn al 23 burgers overleden. Van de 532 mensen die zijn geswabt hebben 248 een positief testresultaat gekregen.
In het ziekenhuis zijn 249 personen opgenomen en 35 anderen op de Intensive Care Unit. Verder hebben 132 mensen te horen gekregen, dat zij COVID-vrij zijn verklaard.
Momenteel zijn 1585 geïnfecteerden in isolatie. In totaal zijn 15.676 mensen positief getest en 12.137 anderen hersteld van het virus.
President Chan Santokhi heeft vandaag bij aanvang van de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement gezegd, dat de besmettingen onder gewapende machten de regering zorgen baren. Op dit moment zijn 120 politieambtenaren in isolatie.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gaf aan dat gewapende machten ruim een maand de gelegenheid hadden om zich te vaccineren. De vele besmettingen onder de gewapende machten hadden voorkomen kunnen worden. Hij stelt voorop dat niemand verplicht kan worden om zich te vaccineren.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald