Nederlandse minister Blok in Suriname voor Srefidensi

De Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken is op 25 november in Suriname voor de viering van 45 jaar Srefidensi, meldt het ANP.
Het nieuws van de komst van Blok werd woensdagavond bekendgemaakt door topambtenaar Thijs van der Plas die deze week in Suriname is. Van der Plas is met acht collega-ambtenaren naar Suriname gekomen om de samenwerking tussen Nederland en Suriname weer vorm te geven.
Eerder zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking niet op de hoogte te zijn van een eventueel bezoek van de Nederlandse minister aan Suriname. Er circuleerden in september berichten, dat de Nederlandse bewindsman dit jaar nog naar Suriname afreist voor een beleefdheidsbezoek.
Ramdin zei in september het zeer op prijs te stellen als minister Blok zou besluiten om naar Suriname te komen. Voor Suriname is het belangrijk om goede buitenlandse relaties te onderhouden en waar nodig die te versterken. In de buitenlandse politiek van de regering staan de belangen van het land centraal, aldus Ramdin.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald