Nederlandse militaire logistiek door straten Paramaribo

In verband met de afbouw van de Nederlandse Jungletrainingen 2023 zal er tot en met 25 mei 2023 een aantal containers en Nederlandse militaire voertuigen in colonnes onder begeleiding van de Militaire Politie vanuit de Ayoko Kazerne te Zanderij (BBZ) vervoerd worden naar de Jules Sedney Haven. Deze activiteit zal in de haven en het centrum van Paramaribo zichtbaar zijn.
Na de afsluiting van de trainingen op 16 mei is het grootste deel van het militair personeel op 18 mei, inclusief een deel van de vracht, met het vliegtuig teruggekeerd naar Nederland. De voertuigen en containers worden op 30 mei met een schip teruggestuurd. Dit schip zal ongeveer twee weken varen richting Nederland.
Het is het einde van een intensieve opleiding van acht weken tot jungle-instructeur die startte op 28 maart. Op het hoogtepunt waren ruim 280 Nederlandse militairen van het Korps Mariniers en de 11 Luchtmobiele Brigade in Suriname. In totaal zijn ook 60 Surinaamse en 4 Amerikaanse militairen betrokken geweest bij de jungletrainingen.