Nederlandse auteur schrapt grievende passage Veira uit boek

11/11/2020 17:35 – Ivan Cairo

: dWT  
PARAMARIBO – De Nederlandse misdaadverslaggever en auteur Gerlof Leistra schrapt suggestieve passages over veiligheidsdirecteur Daniëlle Veira uit zijn recent uitgekomen boek ‘De drugsmaffia dicteert’. Dat is woensdag overeengekomen tussen Leistra en advocaat Aroon Gonesh die door Veira in de arm is genomen haar belangen in deze kwestie te behartigen. De gewraakte zinnen zullen onmiddellijk uit het e-boek worden verwijderd en ook in de tweede en alle volgende drukken van het boek, meldt de advocaat.
De auteur heeft aangegeven geenszins de suggestie die kennelijk is gewekt te hebben beoogd en betreurt het ontstane ongemak voor Veira, zowel voor haar functioneren als voor haar gezin. Het bereikte akkoord is neergelegd in een door Gonesh en Leistra ondertekende gemeenschappelijke verklaring. In het boek stelt de schrijver: “Greg F. heeft goed contact met het hoofd van de Surinaamse Veiligheidsdienst, Daniëlle Veira. Zij geldt als een vertrouweling van Bouterse”.
De Nederlandse krant, De Telegraaf, deed verslag over het boek en gaf aan dat de auteur daarin een opmerkelijke link legt tussen Greg F., een mogelijke troonopvolger van de zware crimineel Redouan Taghi, en Veira. De lange tijd voortvluchtige Taghi die verdacht wordt van betrokkenheid bij een aantal liquidaties in de Nederlandse onderwereld werd enkele maanden geleden gearresteerd en in verzekering gesteld.
Desgevraagd stelt advocaat Gonesh tegenover de Ware Tijd dat er geen schadevergoeding is geëist door zijn cliënte. Daar er overeenstemming is bereikt met Leistra om de gewraakte passages te schrappen wordt nu nagegaan welke acties te ondernemen tegen dagbladen die over deze kwestie hadden gepubliceerd. “De dagbladen hebben artikelen geschreven op basis van de gewraakte passage in het boek van de auteur. De kwestie van rectificatie verzoeken aan de Nederlandse dagbladen zal nader met cliënte worden besproken”, aldus Gonesh.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname