Nederland meldt 10.353 nieuwe coronagevallen

Het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM heeft maandag 10.353 nieuwe positieve coronatests geregistreerd. Het gaat om een lichte stijging sinds vrijdag. Afgelopen weekend werden gemiddeld 9.440 positieve tests per dag gemeld. Vrijdag waren het er 10.007.
Daarnaast zijn ook 26 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dit betekent niet dat deze personen allemaal in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Sommige cijfers komen vanwege de verwerkingstijd met vertraging binnen.
Het aantal positieve tests in Nederland is in de afgelopen weken flink groter geworden. Vrijdag werd bekend dat voor het eerst meer dan tienduizend mensen in een etmaal te horen kregen dat ze een positieve testuitslag hadden.
Ook zondag werden meer dan tienduizend positieve tests gemeld, maar dit kwam mede door een ict-storing in de computersystemen van de gemeentelijke gezondheidsdiensten. Zaterdag konden niet alle positieve tests gemeld worden bij het RIVM. Daarom werd een deel meegenomen in de cijfers van zondag.
2.249 coronapatiënten in ziekenhuizenHet Landelijk Coördinatiecentrum voor Patiënten Spreiding (LCPS) meldt maandag 291 nieuwe opnames op de reguliere afdelingen van ziekenhuizen. Daarnaast zijn 49 personen opgenomen op intensive cares (ic’s).
Momenteel liggen 2.249 coronapatiënten in ziekenhuizen. Dat zijn er 102 meer dan zondag. Het aantal ic-bedden dat nu door coronapatiënten bezet is, is met zestien gestegen naar 506. Een klein aantal patiënten wordt in Duitsland behandeld.
Het RIVM verwacht dat de eerste effecten van de nieuwste coronamaatregelen, waaronder de sluiting van restaurants en het stopzetten van teamsporten voor volwassenen, mogelijk dinsdag zichtbaar zijn.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald