Nederland: 9.182 positieve tests

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in Nederland zaterdag weer iets gestegen. Het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM meldt 9.182 positieve tests, iets meer dan vrijdag (8.894). Het aantal is voor de elfde dag op rij ook groter dan het gemiddelde van de voorgaande zeven dagen (7.284).
Ook meldt het RIVM 53 nieuwe sterfgevallen, wat overigens niet betekent dat in het afgelopen etmaal ook daadwerkelijk zo veel mensen zijn overleden. Wel is het officiële aantal coronadoden hiermee de tienduizend gepasseerd.
NU.nl kijkt naar het gemiddelde cijfer van de zeven voorgaande dagen om zo een beter beeld te schetsen van het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Nederland. Vanwege de schommeling van de dagcijfers is het volgens het RIVM beter om naar de weekcijfers te kijken.
Het gemiddelde over zeven dagen steeg vorige week zaterdag tot net boven de vijfduizend. Vrijwel iedere dag werd een groter aantal gemeld dan de dag ervoor, terwijl donderdag en vrijdag met bijna negenduizend positieve tests de grootste aantallen in ruim een maand tijd werden gemeld.
Inmiddels is Nederland de grens van 600.000 positieve coronatests gepasseerd.
Daggemiddelden van de afgelopen weekVrijdag 11 december: 6.861Donderdag 10 december: 6.411Woensdag 9 december: 6.158Dinsdag 8 december: 5.874Maandag 7 december: 5.513Zondag 6 december: 5.341Zaterdag 5 december: 5.044
Mogelijk sprake van Black Friday- en sinterklaaseffectMinister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei vrijdag dat er mogelijk sprake is van een Black Friday- en sinterklaaseffect. “Dat is mogelijk. We weten waar besmettingen plaatsvinden, tijdens bijvoorbeeld thuisbezoek en het werk, dat blijven gewoon risicovolle situaties.”
De Jonge weigerde vrijdag in te gaan op de vraag of en wanneer mogelijk aanvullende maatregelen worden genomen en benadrukte dat het Outbreak Management Team (OMT) nieuwe maatregelen zal adviseren als dat noodzakelijk is. Wel werd vandaag bekend dat een groot deel van de Nederlandse regering zondag weer zal samenkomen voor een extra coronaoverleg.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald