Nederland: 13.066 nieuwe coronagevallen

Het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM meldt zondag 13.066 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er opnieuw fors meer dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (10.495). De dagcijfers lagen de laatste dagen een stuk hoger doordat de storing van begin deze week gecompenseerd werd. Het is onduidelijk of de storing ook de cijfers van zondag nog heeft beïnvloed, meldt NU.nl.
De cijfers lagen maandag (8.496) en dinsdag (6.682) lager door overbelasting van het systeem. Die achterstallige meldingen moesten de afgelopen dagen gecompenseerd worden. Of de achterstand inmiddels is bijgewerkt, is nog niet met zekerheid te zeggen.
Het RIVM meldt zondag dat nog eens 32 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen 56 doden werden gemeld.
48 meer COVID-19-patiënten in ziekenhuizenZondag liggen er 2.113 COVID-19-patiënten in het ziekenhuis, 48 meer dan een dag eerder, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zondag. Van hen worden er 580 op de intensive care behandeld, 20 meer dan zaterdag. In klinieken worden 1.553 mensen behandeld, 28 meer dan een dag eerder.
Er zijn zeven patiënten tussen regio’s verplaatst in de afgelopen 24 uur. Geen van hen wordt op de ic behandeld.
Nederland begint op 8 januari met vaccinerenOp 8 januari wordt de eerste Nederlander tegen COVID-19 gevaccineerd, mits het Europees medicijnagentschap EMA het vaccin van Pfizer en BioNTech maandag goedkeurt.
Op 4 januari worden de eerste uitnodigingen verstuurd naar medewerkers in de verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Personen die een uitnodiging ontvangen, kunnen telefonisch een afspraak inplannen om gevaccineerd te worden. Later kan dat ook digitaal.
De gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’s) zullen uiterlijk op 11 januari in Rotterdam, Utrecht en Hart voor Brabant vaccineren. Een week later moet dat vanaf 25 verschillende locaties gebeuren.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald