Nederland: 11.214 positieve coronatests

Het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM meldt woensdag 11.214 positieve coronatests. Het dagcijfer ligt fors hoger dan het weekgemiddelde (8.365), mede omdat de cijfers van maandag en dinsdag incompleet waren door een storing bij de gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’s).
Het registratiesysteem van de GGD is sinds zondag overbelast, waardoor er maandag en dinsdag sprake was van een onderrapportage. In totaal gaat het om ongeveer 6.000 positieve tests, die de komende dagen worden meegenomen in de dagcijfers.
Nog eens 77 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, negen minder dan dinsdag (86). Het officiële dodental in Nederland passeerde zaterdag de tienduizend, hoewel het werkelijke aantal coronagerelateerde sterfgevallen waarschijnlijk al de dertienduizend gepasseerd is. Dat blijkt uit data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat rekening houdt met oversterfte in Nederland.
Tot 20 januari harde lockdown in NederlandDe Nederlandse regering zag zichzelf vanwege de stijgende coronacijfers genoodzaakt een hardere lockdown in te voeren. Sinds dinsdag zijn onder meer niet-essentiële winkels en dienstverlening, musea en theater gesloten. Onder meer supermarkten, apotheken, opticiens en bedrijven die levensmiddelen verkopen, mogen wel openblijven.
Vanaf woensdag zijn ook alle scholen gesloten. Mensen worden verder opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken en maar maximaal twee bezoekers thuis te ontvangen. Tijdens de kerstdagen mogen er maximaal drie mensen buiten het huishouden over de vloer komen.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald