NDP zet mensen aan om herrie te schoppen

VHP-parlementariër Cedrick van Samson zegt in het tv-programma Magazine4, ervan overtuigd te zijn dat personen vanuit de Nationale Democratische Partij (NDP) worden aangezet, om het de regering Santokhi ernstig moeilijk te maken. Dit zei hij naar aanleiding van de actievoerders in Coronie, die in de maanden voorafgaande aan de verkiezingen door de vorige regering in dienst zijn genomen, en uit boosheid, om het uitbetalen van hun loon de Oost-Westverbinding nabij Totness gebarricadeerd hadden.
Van Samson zegt dat dit niet nieuw is, maar dat het iets is van jaren, dat men kort voor een regeringswisseling, mensen in dienst neemt. Wat volgens hem wel nieuw is, is dat het nu intentioneel gebeurt. “Dat heeft de NDP duidelijk gemaakt via haar eerste massameeting, waarin zij heeft aangegeven, dat zij een batterij van juristen klaar heeft staan, om mensen te assisteren die niet betaald zouden worden of in hun recht zouden worden aangetast en die ook nog geen vaste aanstelling hebben in de vorm van een beschikking. Maar als die beschikkingen zijn uitgegeven door de vorige regering, en de personen niet zijn uitbetaald, dan moet de vraag weer gesteld worden, waarom dan niet? En als de mensen zijn aangenomen, moet men dan vervolgens kunnen aantonen, wat dat kan doen bij de dienstverlening bij de overheid”, aldus Van Samson.
Het gaat volgens Van Samson niet om ambtenaren, maar het gaat puur om boutisten, die dankzij Bouterse geplaatst zijn geworden en een salaris moeten ontvangen. “Maar niet Bouterse gaat jou betalen, de staat Suriname gaat je moeten betalen”, merkt hij op.
Dit terwijl de regering Bouterse precies wist, wat voor desastreus beleid er werd gevoerd, heeft zij toch mensen geplaatst. Van Samson is van mening, dat deze ambtenaren moeten ophouden, het sentimentele, het gevoelige erin te willen brengen en deze regering te maken tot boeman. “Je bent niet brodeloos, als je zegt dat je zeven maanden hebt gewerkt en geen geld hebt ontvangen. Hoe heb je toen dan brood gegeten?”, vraagt Van Samson zich af.  Hij blijft van mening, dat de vorige regering intentioneel, mensen in dienst heeft genomen, niet met de bedoeling overheidsapparaat te verbeteren, maar om deze regering ten val te brengen.
“Suriname zit nu in een recessie, je kunt duidelijk traceren, alles dat vanwege de NDP bekokstoofd wordt, alleen is om, problemen te creëren”, zegt Van Samson. Vanaf het aantreden van deze regering, was het reeds bekend, dat er een zware taak is voor haar weggelegd.
“Onze economie gaat momenteel door een ongekend diep dal en de financiële vooruitzichten op korte termijn zijn helaas niet positief. Het kan dus nooit de bedoeling zijn, dat we 200 mensen gewoon gaan betalen en dan zitten ze maar onder een boom te genieten, in plaats van te werken. Dat werkt niet en dat geld is er ook niet”, stelt Van Samson.  Hij vindt, dat president Santokhi moet optreden en hier een definitief einde aan moet brengen, ook al betekent het, dat de personeelswet moet worden aangepast. “Laten wij vergaderen, ook al zijn we nog in recessie, want we kunnen niet zo door blijven gaan”, stelt Van Samson met nadruk.
The post NDP zet mensen aan om herrie te schoppen appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname