De hele top van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft de huidige coalitiepartijen voorbereid op een verkiezingsnederlaag op 25 mei. Vooral president Chan Santokhi en enkele ministers moeten het ontgelden. Bij de NDP’ers wil het er niet in dat er zogenaamd geen geld is, maar er wel middelen beschikbaar zijn voor de bouw van nieuwe kantoorruimten.
André Misiekaba, oud-minister en oud-assembleelid, stelde dat de huidige regering op 25 mei met volkseer naar huis zal worden gestuurd. De politicus gaf aan geen touw meer te kunnen vastknopen aan het beleid van dit kabinet. Zo wees hij erop dat dienstvoertuigen voor de politie worden aangeschaft, maar dat agenten daags daarna niet kunnen uitrukken vanwege brandstofproblemen. Suriname heeft volgens hem dringend ontwikkeling nodig.
Misiekaba riep het volk op om nog even geduld te betrachten. Over drie maanden is de regering weg. “Ref kan tap a pley”, aldus de NDP-topper. Hij deed ook een oproep aan de partijleiding om in ontwikkelingsprogramma’s extra aandacht te schenken aan de vrouw, die volgens hem vaak de spil is binnen het gezin.
Stephen Tsang, ex-minister en tevens assembleelid, gaf tijdens de massameeting van de partij aan dat het volk vijf jaar lang is gestraft en dat de regering, nu er nog drie maanden te gaan zijn, plotseling de tranen wil wegvegen en pakketten begint te verdelen.
Hij wees zijn gehoor erop dat de regering bij haar aantreden een staatsschuld aantrof van SRD 29 miljard. Na vier jaar is deze schuld volgens Tsang bijkans vervijfvoudigd. Door de verhoogde prijzen op alle fronten is het volk een bedelaar geworden, stelt de NDP-topper. “Hoe dom moet je zijn om weer op deze partijen te stemmen?” vroeg hij zich af.
Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, stoorde zich eraan dat de huidige regering Suriname aan het weggeven is. Hij kan zich niet voorstellen dat het land samen met de westelijke buren een brug bouwt over een rivier die volledig eigendom is van Suriname. “Als er een brug moet komen, zal Suriname die zelf bouwen”, stelt de fractieleider.
Wat Parmessar ook niet begrijpt, is dat Suriname, ondanks een grensconflict met Guyana, eerder partij kiest voor de westelijke buren dan voor Venezuela, dat eveneens in conflict is met zijn oosterburen.
- Vorswijk tevreden over aantal afgehandelde grondaanvragen..
- SWM laat USD 2,7 miljoen voor verbetering watervoorziening …..
- Doorsnee gezin heeft al gauw SRD 20 duizend nodig om armoed…..
- Open brief: Beleid jegens Inheemse en tribale gemeenschappe…..
- Raghoebarsing reageert op uitlatingen vicepresident over As…..
- Adek-vakbond eist uiterlijk zaterdag uitbetaling achterstal…..
- FOLS niet van oordeel dat ambtenaren achteruit zijn gegaan..
- Minister Ramdin deelt visie voor OAS in Washington, D.C...
- RUSTIG, NIET INTEGER..
- Veel regen in de ochtend en in de middag..
- Volleybalbond test kunstvloer en digitaal referee systeem u…..
- Frans-Guyanese delegatie in Suriname voor Amazone-samenwerk…..
- Boender bespreekt voortgang bauxietproject in Apoera..
- Zware onweersbuien kustgebied niet uitgesloten..
- Paus haalt uit naar Trump’s anti-immigratiebeleid in open b…..
- Stichting Dierenbescherming en Readytex introduceren unieke…..
- president: AOV zal worden verhoogd; stroomprijzen niet..
- Trump zet Jordanië onder druk; koning verzet zich tegen ont…..
- Tuinbouwtraining biedt kansen voor kanszoekende jongeren in…..
- Gedetailleerde voorbereiding Caribisch Gerechtshof op recht…..
- Column: Lijstduwer, als constitutioneel rechterlijke dwalin…..