NDP-fractie wil informatie autoriteiten over aanhouding Adhin

De NDP-fractie in De Nationale Assemblee (DNA) wil over de aanhouding van oud-vicepresident en assembleelid Ashwin Adhin gedetailleerd geïnformeerd worden door het Openbaar Ministerie (OM) en de regering. Dit ter voorkoming dat er willekeur wordt toegepast.
De NDP benadrukt dat delicten begaan door (gewezen) ambtsdragers, wil het OM vervolging continueren, dit eerst naar het parlement dient te komen, waarna zij hierover een oordeel velt.
NDP-fractieleider Rabin Parmessar zegt tijdens een verklaring in DNA, dat het proces en de abrupte aanhouding van Adhin grote delen van de samenleving zorgen baart.
“Onder meer als wij de tenlastelegging en de onderliggende documenten (zoals de oproeping voor verhoor, de ontvangst van het document van de dag waarop de afgeschreven apparaten terug zijn bezorgd, namelijk 11 augustus jongstleden, bestuderen en de periode waarin de zaken zijn geschied waarvan het lid van beschuldigd wordt, ontkomen wij niet aan de indruk dat deze zaken hebben plaatsgevonden in zijn hoedanigheid als vicepresident.”
Parmessar stelt dat de Wet in staat van beschuldiging stelling politieke ambtsdragers is gemaakt, ter bescherming van willekeurige politieke vervolging. Daarom wil de NDP-fractie dat op basis van deze feiten en omstandigheden, oud-vicepresident en assembleelid Adhin spoedig in vrijheid wordt gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald