NDP-fractie: “VN onmisbaar in deze bijzondere uitdagende tijden”

De Verenigde Naties (VN) zijn onmisbaar in deze bijzonder uitdagende tijden, nu de internationale vrede en veiligheid een turbulente periode doormaken. Met de verspreiding van de COVID-19-pandemie is het meer dan essentieel om de vrede en veiligheid in de wereld te bewaren en te waarborgen. Dit schrijft de fractievoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), in een brief gericht aan Margaret Jones Williams, Deputy Resident Representative van UNDP Suriname.
Ondanks de fractie niet aanwezig was tijdens de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) in verband met het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties, heeft zij haar felicitaties aangeboden middels een brief.
Parmessar informeerde de UNDP-vertegenwoordiger dat de fractie van de NDP niet fysiek aanwezig kon zijn bij de speciale parlementaire bijeenkomst ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de VN, vanwege zelfquarantaine van haar leden. Ze is blootgesteld aan COVID-19 en de periode volgens de protocollen is nog niet overschreden.
In de brief geeft de NDP-fractievoorzitter aan dat er wereldwijd aandacht wordt besteed aan het 75-jarig bestaan van de VN. In dit verband feliciteert de NDP-fractie de VN met dit opmerkelijke moment en brengt hulde aan het nobele werk van deze wereldwijde organisatie.
In oktober 1945 werd de VN opgericht en draagt vanaf dat moment bij aan het handhaven van internationale vrede en veiligheid, het ontwikkelen en versterken van vriendschappelijke betrekkingen tussen naties, en stimuleert bovendien internationale samenwerking.
Suriname werd op 4 december 1975 lid van deze organisatie, slechts negen dagen nadat ze een onafhankelijke natie was geworden. De nauwe samenwerking tussen de VN en Suriname heeft volgens Parmessar in de loop der jaren in veel opzichten geleid tot positieve veranderingen. “Van onze inzet voor vrede op nationaal, regionaal en internationaal niveau, de implementatie van verschillende verdragen, tot de deelname van Surinaamse burgers aan verschillende activiteiten van de VN”, zegt hij.
Er zijn veel gedeelde waarden tussen het nobele werk van de VN en de kernwaarden van de Nationale Democratische Partij. Het streven van VN om mensenlevens te verbeteren door middel van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG), is in lijn met de idealen van de partij. De NDP-fractie zal ongetwijfeld de doelstellingen, inclusief de ambities van de VN, blijven steunen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald