NDP-fractie ontevreden over optreden DNA-leiding

De NDP-Fractie wijst steeds onder meer op de onafhankelijke controlerende taken van DNA, als hoogste orgaan van de Staat, waarbij de soevereine wil van de natie tot uiting dient te komen. In dit licht is het niet raadzaam dat de regering bij normale gang van zaken eerst urenlang een exposé houdt, waarna de leden in de marge een bijdrage kunnen leveren. In urgente en noodgevallen kan dit wel eens toegestaan worden, maar daarvoor dient er eerst goed vooroverleg gevoerd te worden. De voorzitter is gehouden aan het Reglement van Orde, stelt de fractie. 

In het schrijven wordt uitgebreid ingegaan op het feit dat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in de vergaderzaal zat, terwijl hij positief was getest op Covid-19. Hij had het resultaat moeten afwachten, benadrukt Parmessar. De NDP-fractie vraagt zich af hoe Bee niks wist over dat Amoksi positief was, maar de president de plek van de bewindsman heeft laten ontsmetten en hem gevraagd het gebouw te verlaten. “Hoe heeft dit alles kunnen gebeuren zonder uw medeweten? Moest de president niet direct melding over deze situatie hebben gemaakt ten behoeve van de veiligheid van de aanwezigen?” stelt de NDP-fractie. De president heeft de Covid-19 protocollen overtreden, door bewust de informatie te onthouden van het parlement. Dit is onacceptabel!, benadrukt de NDP-fractie. 

Intussen blijkt dat Assembleelid Miquella Soemar-Huur ook positief is getest. “De vraag is in welke ruimtes en hoe lang zij in het gebouw vertoeft heeft en welke acties er ondernomen zijn om de mogelijke verspreiding van het virus tegen te gaan. Waarom is dit feit ons verzwegen?” wil de NDP-fractie weten. Voor vandaag is er een commissie vergadering gepland voor het ministerie van Defensie. “Het lijkt ons niet verantwoord en graag willen wij weten of dit volgens de Covid protocollen zal geschieden. Dienen de leden en het personeel niet minimaal 10 dagen in quarantaine te zijn? Hoewel DNA wordt ontsmet, is er geen zicht op wie er mogelijk reeds besmet zijn. Er is veel angst,” stelt de fractie in haar brief. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com