NDP-fractie negatief getest op Covid-19

De NDP-fractieleden en assistenten hebben zich maandag laten testen op Covid-19. Dit hebben zij gedaan nadat donderdag bekend werd dat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie die Covid-19 positief getest is, op de openbare vergadering aanwezig was. NDP-fractieleider zegt aan Starnieuws dat iedereen negatief is getest. Het resultaat is maandagavond bekend geworden. Tot maandag moet iedereen voorzichtig zijn, want de incubatietijd is nog niet verlopen. 

NDP-fractieleider Parmessar benadrukt dat de vergadering donderdag abrupt is afgesloten, zonder mededelingen te doen over of mensen in quarantaine moeten of zich moeten laten testen. Starnieuws verneemt dat Assembleevoorzitter Marinus Bee zich vrijdag heeft laten testen. Ook zijn veiligheid en protocol-team zijn getest. Alle testen waren negatief. Bee zegt dat niet is afgesproken dat iedereen getest zou worden, maar mensen zijn vrij dat te doen. 

“We hebben begrepen dat er ook een besmet lid in het gebouw vertoeft had. Wanneer en hoe is ons niet bekend gemaakt.  Als je de protocollen er op naslaat is er dan sprake van besmettingsgevaar”, stelt Parmessar. Hij zegt dat veel personen hun bezorgdheid zijn komen uiten en hebben gevraagd welke stappen te ondernemen. “Ze willen weten of zij zo naar huis kunnen gaan of in quarantaine moeten. Zij vragen zich af of ze de veiligheid van hun mensen of anderen in gevaar brengen”. De NDP-fractie heeft het besluit genomen om in zelfquarantaine te gaan en zich te testen. 

De fractievoorzitter merkt op dat niet iedereen naar het BOG is gegaan om zich te testen. “Op verschillende locaties kunnen we die test doen, gelukkig. Een aantal mensen is naar de dichtstbijzijnde testunit gegaan”. De NDP-fractie heeft in een brief haar misnoegen bekend gemaakt aan Assembleevoorzitter Bee. Een reactie van de DNA-leiding wordt afgewacht.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com