NDP-fractie laat zich uit voorzorg testen op corona

20/10/2020 00:00 – Amanda Palis

NDP-fractieleider Rabin Parmessar liet zich maandag swabben. Hij weet waarschijnlijk dinsdag of hij besmet is met Covid-19. :  
PARAMARIBO – Enkele leden van de NDP-fractie en hun assistenten hebben zich maandag bij het BOG laten testen op Covid-19. Fractieleider Rabin Parmessar zegt tegen de Ware Tijd dat dit uit voorzorg is gedaan nadat Justitieminister Kenneth Amoksi en Abop/PL-parlementariër Miquella Soemar-Huur besmet bleken te zijn met het coronavirus. “Het gaat niet alleen om je eigen veiligheid, maar ook om die van jouw huisgenoten of gezin”, vindt Parmessar.
Amoksi en Soemar-Huur hebben donderdag deelgenomen aan de openbare vergadering van De Nationale Assemblee waarin de onderwijsontwikkelingen werden besproken. Parmessar betreurt de gang van zaken sindsdien. “Er is na het abrupt beëindigen van de vergadering geen ruimte geweest om over de verdere aanpak te praten. Wij vinden het jammer dat er daarna geen communicatie is geweest met de leden die donderdag aanwezig waren. Mensen zijn vertrokken met grote onzekerheid of zij anderen in gevaar kunnen brengen.” Er zou alleen gezegd zijn dat de mensen in quarantaine moeten gaan. Daarnaast werd het parlementsgebouw ontsmet.
Fractielid Ann Sadi benadrukt dat er uitspraken zijn gedaan door de leiding dat mensen besmet kunnen zijn en geen symptomen vertonen. “Dat baart ons zorgen. Want wat als je woont met iemand die behoort tot een risicogroep, wat doe je dan? We hebben niet alleen verantwoordelijkheid naar onszelf, maar ook als volksvertegenwoordigers. Daarom hebben wij ons laten testen, ondanks dat we geen symptomen vertonen.” Eenzelfde standpunt nemen haar collega’s Tashana Lösche en Ebu Jones in.
Jones, die erbij blijft dat de besmette politici onverantwoord gedrag hebben gedemonstreerd, constateert dat mensen de protocollen voor DNA-leden niet zo nauw meer nemen. “Er is een maatregel dat als je de vergaderzaal binnenkomt je temperatuur wordt gemeten. Maar de afgelopen periode heb ik opgemerkt dat dat niet gebeurt. Ook is er geen controle of men het gebouw wel of niet ontsmet.”
Jones is in contact gekomen met een DNA-lid van de regeringsfractie dat positief bleek te zijn getest, wat de NDP’er niet wist. “De regering is inderdaad verkeerd geweest hoe zij hiermee is omgegaan, maar het is ook jouw persoonlijke verantwoordelijkheid. Het had niet zover hoeven te komen dat wij vandaag hier staan bij het BOG. Ik ga super boos zijn op mijn collega’s als ik besmet blijk te zijn. Ik wil mijn status weten, want mijn collega had ook geen symptomen maar bleek dus besmet te zijn.” De uitslag van de maandag afgenomen testen moet dinsdag bekend zijn.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname