Natio walst over Aruba

27/03/2021 23:37 – Van onze redactie

: FB SVB  
PARAMARIBO – Bondscoach Dean Gorré heeft de monsterscore waar hij woensdag op aasde dan toch nog gekregen. De nationale voetbalselectie van Suriname versloeg Aruba daarnet met 6-0, de score die Gorré had voorspeld tegen de Kaaimaneilanden. Echter, de eindstand in die ontmoeting werd 3-0.
In Bradenton, Florida (Verenigde Staten) was het zaterdag al bij de rust 3-0 door twee goals van Nigel Hasselbaink (20′, 38′) en een eigen doelpunt van François Croes van Aruba (29′). Twaalf minuten na de rust had Hasselbaink zijn hattrick te pakken. Debutant Florian Jozefzoon (70′) en Roland Alberg (74′) pikten ook een doelpunt mee, waardoor de eindstand 6-0 werd.
Zoals verwacht voerde Gorré enkele wijzigingen door. Jozefzoon, Diego Biseswar en Tjaron Cherry die er niet bij waren woensdag kregen direct een basisplaats. Dat ging ten koste van Ivenzo Comvalius, die deze keer niet bij de wedstrijdselectie zat, terwijl ook Ramon Leeuwin en Alberg hun basisplek verloren. Jerrel Wijks, Miguel Darson, Anduello Amoeferie en Ervin Tjon-A-Loi werden gepasseerd voor deze ontmoeting. Deze keer waren Ivanildo Misiedjan en Albert Nibte er wel bij.
In de rust werden Damil Dankerlui en Gleofilo Vlijter gewisseld. Op hun plek kwamen Dion Malone en Alberg. In de 71ste minuut opnieuw een dubbele wissel: Leeuwin en Dimitri Apai voor Myenty Abena en Biseswar. Doelpuntenmaker Hasselbaink werd in de tachtigste minuut naar de kant gehaald voor Alvaro Verwey. Captain Ryan Donk kreeg in de dertigste minuut de gele kaart.
Suriname gaat na twee duels aan kop met zes punten, negen goals voor en nul tegen. Canada, nummer twee in de groep, treft de Kaaimaneilanden zondagmiddag vijf uur. De Canadezen versloegen Bermuda op 25 maart met 5-1. Op 4 juni speelt Suriname zijn volgende WK 2022-kwalificatiewedstrijd. Dan komt Bermuda op bezoek. Het laatste duel in groep B van de Concacaf is vier dagen uit later tegen Canada.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname