Natio vernedert Aruba in WK-kwalificatie: 6-0

Het elftal van Suriname heeft ook in de tweede WK-kwalificatiewedstrijd een hele goede wedstrijd gespeeld. Suriname heeft Aruba met 6-0 verslagen. Dit is een enorme nederlaag voor Aruba.
In de eerste helft heeft Natio een aantal kansen gehad om tot scoren te komen. Het is het elftal pas in de 20ste minuut gelukt een doelpunt te maken. Aanvaller Nigel Hasselbaink heeft kunnen scoren na een assist van Kelvin Leerdam en heeft Suriname op een 1-0 voorsprong gebracht.
Niet lang daarna is Suriname op een 2-0 voorsprong gekomen doordat de Arubaanse speler François Croes in eigen doel scoorde. Het derde doelpunt heeft Hasselbaink ook op zijn naam genomen in hattrick.
Suriname is de tweede helft gestart met een paar missers. Zo heeft Hasselbaink een penalty gemist. Hij wist het goed te maken door het vierde doelpunt te scoren in de 56ste minuut. Daarmee heeft hij een hattrick op zijn naam staan.
Florian Jozefzoon heeft het vijfde doelpunt gescoord, terwijl Ronald Alberg het zesde doelpunt voor zijn rekening heeft genomen met een geweldige trap vanuit het buiten het 16 metergebied.
Met deze overwinning staat Suriname op de eerste plaats in de poule met Aruba, Canada en de Kaaimaneilanden. De volgende wedstrijd is op 4 april. Dan neemt Natio het op tegen Bermuda. Vervolgens speelt het nationale elftal op 8 april tegen Canada.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald