Natio plaatst zich voor kwartfinale Concacaf Nations League

De Surinaamse nationale voetbalploeg, “Natio”, heeft gisteravond voor een enthousiast publiek Guyana met 5-1 verslagen in het Franklin Essed Stadion. Voor het eerst in de geschiedenis naar verluidt heeft Suriname zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Concacaf Nations League. Trainer Stanley Menzo, die gisteren zijn 61e verjaardag vierde, kreeg daarmee een prachtig cadeau. Dankzij de ruime overwinning op Guyana en de winst van Costa Rica op Guatemala, heeft Natio zich als beste nummer twee geplaatst voor de kwartfinale. Door het betere doelsaldo van Natio, eindigde Guatemala als derde, hetgeen niet genoeg is om door te gaan.
Al vroeg in de wedstrijd, in de 3e minuut, viel het eerste doelpunt. Gleofilo Vlijter gaf een assist op Sheraldo Becker, die de bal achter de Guyanese doelman plaatste: 1-0. Natio domineerde de rest van de wedstrijd. In de eerste helft had het team 57% balbezit, en hoewel dit in de tweede helft iets afnam tot 53%, bleef Natio duidelijk de betere partij.

Amper zeven minuten na het openingsdoelpunt was het opnieuw Becker die voor de 2-0 zorgde. Guyana deed echter in de 13e minuut iets terug. Na een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd de bal niet goed genoeg weggewerkt, waardoor Jalen Jones de 2-1 maakte. In de 33e minuut bracht Virgil Misidjan de stand op 3-1, wat ook de ruststand werd. Na rust kwam Denzel Jubitana het veld op. In de 52e minuut scoorde hij zijn eerste internationale doelpunt en breidde hij de voorsprong uit naar 4-1. In de 69e minuut maakte Ridgeciano Haps er met een hard schot 5-1 van. Natio zal volgend jaar schitteren in de kwartfinale van de Concacaf Nations League.
The post Natio plaatst zich voor kwartfinale Concacaf Nations League ..