In de hele discussie rondom de Corantijnbrug, gaat er veel verloren, terwijl de twee regeringen rapporteren in vergevorderd stadium te zijn. De invloed op onze soevereiniteit en onze territoriale integriteit baart enorm zorgen.
Het is geen geheim dat samenwerking op het gebied van Canawaima geen succes te noemen is. Communicatie stoornissen hebben de bedrijfsvoering tot een minimum beperkt, van zelfvoorziening, laat staan van groei, kan nauwelijks sprake zijn. Dit voedt verder de vragen ‘waarom’ en ‘waarom nu?’.
Onze schuld aan China is actueel onderwerp van een herschikking – in fasen, naar achteraf is gebleken – waar wij moeten hopen dat een Paars miljard een Oranje half miljard wordt.
Is dit dan werkelijk het moment om daar mede verantwoordelijkheid voor een vers half miljard aan schuld voor een brug bovenop te gooien?
Er wordt ons namelijk groot economisch voordeel voorgehouden, maar geen enkel verdienmodel. In de Nationale Assemblee, die tot op de dag van vandaag nog nul SRD gealloceerd heeft aan enige staatsbegroting waar de brug in voorkomt, is geen enkele prognose gepresenteerd van hoe en wanneer de brug ‘zichzelf terug gaat verdienen’.
Kan iemand uit de doeken doen wat de gerelateerde verdiensten zullen zijn aan de Corantijnbrug?
De bouw, het beheer en het onderhoud zullen met beheer- en beschikkingsdaden komen voor de brug, de overzijde en aanlanding aan de oosteroever in Suriname en de Corantijnrivier. De Guyanese aanwezigheid binnen het stroomgebied zal geen halt toe te roepen zijn.
Dan zijn er nog de geruchten over actitiveiten nabij Tigri en infrastructurele en strategische toewijding aan het aandachtsgebied vanuit de Guyanese regering. Van de zijde van Suriname schijnt niet veel meer te zijn gedaan dan collegial bevragen.
Ondertussen, zijn er geen sancties, geen eigen versteviging van aanwezigheid in nabije gebieden en geen andere voorzorgsmaatregelen werkbaar.
De regering lijkt zich compleet gewonnen te geven en geen enkel plan te hebben, erkenning van onze rechten en realisatie van vrijgave van ons grondgebied te bewerkstelligen.
De vraagtekens, het nadeel en de risico’s lijken niet te overbruggen, zonder gegronde antwoorden op de vragen: ‘waarom’ en ‘waarom nu’ over het onderwerp Corantijnbrug. De toegezegde duidelijkheid kan niet telkens vooruit geschoven worden.
De kiezer moet goed geïnformeerd naar de stembus gaan op 25 mei 2025 en weten welke belangen gediend worden op welke wijze.
The post Nadeel Corantijnbrug niet te overbruggen ..
- Ambassadeur China tekent condoleanceregister in Ocer..
- Mia Mottley komt naar Suriname: is keynote speaker bij 16e …..
- Gebrek aan geld nekt sportontwikkeling..
- Verhoging waarborgsom vereist ook verhoging van AOV, kinder…..
- Wijzigingen Comptabiliteitswet en aanpassing Spaar- en Stab…..
- Plein: verstandige keus maken op 25 mei; ‘no las bribi’..
- Desiré Delano Bouterse..
- Staatsolie produceert 6,4 miljoen vaten in 2024..
- Triomf en Tragedie..
- Covid-19-pandemie: historie en analyse (1)..
- Advocaten familie Bouterse zullen bakzeil halen..
- Documentaire over leven van Bouterse op televisie..
- Grootscheepse militaire oefening in Suriname..
- Jaar van bezinning..
- Surinaamse oud-Nederlanders kunnen nu verblijfsvergunning a…..
- Landelijk vijf vuurwerkslachtoffers genoteerd..
- Moreel, on-ethisch en gevaar voor democratische rechtsstaat..
- Bromfietser laat vermoedelijk voor de jaarwisseling het lev…..
- Regering-Santokhi kiest politieke overleving boven nationaa…..
- Overleden bemanningslid olietanker naar Suriname gebracht..
- Vuurwerkperiode afgesloten met 6 slachtoffers..