MZ-directeur Jintie: Schade wateroverlast binnenland niet te onderschatten

De directeur van de Medische Zending (MZ), Herman Jintie, roept de overheid op om de schade die binnenlandbewoners hebben geleden als gevolg van de wateroverlast niet te onderschatten. Hij zegt dat de situatie in het oosten van het land zeer ernstig is. Ook de MZ-polikliniek is onder water gelopen. Hij heeft nog geen beeld hoe groot de schade is, omdat het water nog niet is weggetrokken.
Ondanks een groot deel van het binnenland onder water is gelopen, hoeven de bewoners niet te vrezen dat de gezondheidszorg in gevaar komt. De zorg zal er altijd zijn, garandeert Jintie de gemeenschap. De gezondheidsassistenten van MZ zijn 1×24 uur beschikbaar. Als de situatie nijpender wordt zal naar andere mogelijkheden uitgekeken moeten worden, maar de MZ is er altijd voor de gemeenschap, benadrukt Jintie. “Wij kunnen niet afreizen, omdat de rivieren buiten hun oevers zijn getreden.”
Volgens Jintie wordt de zorgverlening niet onderbroken bij zulke rampen. De gezondheidswerkers vinden dat de overheid moet inkomen door de slachtoffers van deze rampen tegemoet te komen. In het Lawagebied zijn twee poliklinieken onder water gelopen. Leerkrachten en dorpelingen zijn door de aanhoudende regen zwaar getroffen. Hun goederen en andere persoonlijke spullen zijn door het water vernietigd.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald