Mulo krijgt meerdere richtingen

Leerkrachten werken mee aan nieuw portfolio
Onderwijsminister Marie Levens en haar team, zijn al geruime tijd bezig met het herstructureren van het onderwijssysteem. Zo werd eerder deze week bekendgemaakt, dat de glo-toets zal worden afgeschaft. In plaats daarvan, zullen er het hele jaar door toetsjes gemaakt worden. De toetsen zullen afkomstig zijn van het ministerie c.q. examencommissie.
Levens zegt tegenover de krant, dat de muloscholen slechts twee richtingen hebben: de  A-richting  en de B- richting. In het pakket van de A-richting zit handelsrekenen, in het pakket van de B-richting wiskunde/natuurkunde. Volgens Levens, zal het aantal richtingen uitgebreid worden. “We gaan vanaf dit jaar ook een C, D en E-richting voor de kinderen hebben, zodat ze keuze hebben.” Levens haalt aan dat kinderen na het mulo, ook naar de kunstacademie kunnen. ‘’We zijn bezig het Nola Hatterman instituut om te bouwen tot een middelbare kunstacademie. Zo krijgen kinderen meerdere keuzes op mulo-niveau, want dan kan je niet alleen meer naar de technische school, maar ook naar de kunstacademie of muziekschool”, aldus Levens.
De minister zegt dat zij de medewerking van de leerkrachten heeft.
Gedurende deze periode is dan ook getracht om de kinderen te voorzien van thuiswerk, zodat wanneer de scholen weer opstarten, het nieuwe portfolio van het ministerie verder opgepakt kan worden. “We willen niet te veel tegelijk, maar steeds kleine beetjes waarbij wij de televisie en de radio ook gebruiken. Wie internet heeft, mag het gebruiken, maar wij willen het niet verplicht stellen, omdat niet elk kind kan beschikken over een telefoon, tablet of computer. Daarom geven we de kinderen ook gedrukt materiaal, zodat de leerlingen zelf ook bezig zijn en indien er vragen zijn, kunnen zij die aan de leerkracht stellen”, legt de minister uit.
Het ministerie wil het onderwijsproces ook interactief maken. In samenwerking met televisiestations, zullen er speciale uitzendingen verzorgd worden, die gepaard gaan met de lesstof. “Er zullen documentaires worden uitgezonden, waarvan de kinderen van tevoren al vragen krijgen die zij aan de hand van de uitzending, moeten beantwoorden als een repetitie”, zegt Levens. De klassevoogd zal in verbinding staan met de leerlingen en hun ouders. Indien de ouders echt beperkt zijn om het lespakket af te halen, stuurt de school een bode naar de huisadressen, om de kinderen toch te voorzien van de lesstof.
The post Mulo krijgt meerdere richtingen .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname