Moussi Issa NV zegt dank aan gezondheidswerkers

Het familiebedrijf Moussi Issa, dat 85 jaar bestaat, heeft een reproductie van het kunstwerk ‘Grantangi’ van Ray Daal geschonken aan ziekenhuizen. Het Regionaal Ziekenhuis Wanica, ’s Lands Hospitaal en de Medische Zending hebben gisteren een schilderij ontvangen. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het St. Vincentius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en het Mungra Medisch Centrum zullen de volgende week ook een reproductie van het ‘Grantangi’ schilderij ontvangen. Met deze geste brengt het bedrijf hulde aan de onbaatzuchtige frontlinie gezondheidswerkers.

Het grote aantal nieuwe besmettingen met  SARS-CoV-2, het virus dat Covid-19 kan veroorzaken, verplicht ons om zeer bewust en met respect voor onszelf en uit respect voor anderen, meer dan ooit de maatregelen op te volgen. Hierbij moet vooral ook gedacht worden aan de onbaatzuchtige gezondheidszorg werkers, die zich dag in en dag uit inzetten in de ziekenhuizen, die nu weer beginnen vol te lopen met Covid19 patiënten. Uit dankbaarheid voor wat deze zorghelden voor de samenleving doen, heeft Moussi Issa NV de reproductie geschonken.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deed bij de overdracht van ‘Grantangi’ in het Regionaal Ziekenhuis Wanica een oproep om het aantal besmettingen met het Covid-19 niet meer te laten toenemen. “Alleen samen kunnen wij dit doen. We zijn het verplicht aan onszelf en anderen, inclusief de hardwerkende gezondheidswerkers,” zei Ramadhin.

Robert Issa geflankeerd door zijn dochters.

Robert Issa maakte in zijn aanbiedingstoespraak bekend dat alle verplegend en overig personeel van deze zorginstellingen gedurende het hele jaar 2021 voor al hun inkopen bij Moussi Issa in Paramaribo en in Nieuw Nickerie, 10 procent korting zullen ontvangen. Hij vertelde ook dat de pangistof, ontworpen door Moussi Issa, en waarmee het schilderij bedekt was voor de onthulling, nu de ‘Grantangi pangi’ zal heten.“Grantangi” zeggen vader Robert Issa en dochters Isabel en Tanisha, “voor alles wat jullie voor ons doen. We zijn gemotiveerd door het prachtige mixed-media schilderij van de kunstenaar Ray Daal en het daarop geïnspireerde lied ‘Grantangi’ van Ruben del Prado,” zei Issa. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com