Moordverdachte Norville Bartelemy in Frans-Guyana aangehouden

De moordverdachte Norvill Bartelemy zit achter slot en grendel in Frans-Guyana. Het Korps Politie Suriname is hiervan officieel op de hoogte gesteld door de Franse justitiële autoriteiten. De man is opgesloten in verband met een levensberoving.
Norvill Bartelemy alias Clinton Fonkel, Rasta Kodjo of Claudio wordt in Suriname verdacht van de moord op de 31-jarige Dominicaanse De los Santos Mateo, Catherline Elizabeth. In de maand augustus van dit jaar werd haar ontzielde lichaam in verre staat van ontbinding aangetroffen in een huurhuis in de Irsillastraat.
Kort na de ontdekking van het lijk kwam Norvill bij de politie in beeld als de vermoedelijke dader. Het Openbaar Ministerie heeft een officiële opsporing van hem gelast. Nu blijkt dat Norvill in Frans-Guyana is en de Franse nationaliteit bezit.
De justitiële autoriteiten in Suriname zullen in samenwerking met hun counterpart in het buurland nagaan wat de internationale- en of bilaterale mogelijkheden zijn om de man in Frans-Guyana strafrechtelijk te vervolgen voor het feit dat hij vermoedelijk in Suriname heeft gepleegd.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald