Mitikoa, een dynamische kledinglijn

16/08/2020 18:03 – Shanavon Arsomedjo
PARAMARIBO – Mitikoa, het Baskische woord voor mythisch, geeft precies weer waar de nieuwe kledinglijn, die in juli gelanceerd werd door Jebiënne Smith en haar partner Dussay Triebel voor staat. Met deze lijn geven de jonge ondernemers een andere spin aan het tie and dye-concept.
“Wij zien onze kleding als werkstukken, die onze creativiteit tonen. De creaties moeten voor onze klanten het levenslicht zijn.” Hoewel alle creaties voor Smith en Triebel van betekenis zijn, mogen de klanten hun eigen verhaal koppelen aan het kledingstuk dat hen het meest aanspreekt. “We brengen onze kleding tot leven met ons gevoel. Het zijn dynamische werkstukken, met verschillende modellen.”
Soms komen de kleuren overeen, maar elk kledingstuk is uniek. “Ze vertellen allemaal een ander verhaal. Het ene beeldt misschien kwaadheid uit, terwijl verdriet of blijdschap de boventoon voert in een ander.” De kleding kan op bestelling geleverd worden, maar er zijn ook pasklare items. “Wij zijn met onze eigen collectie gestart; daardoor geïnspireerd, kwamen mensen met hun eigen aanvragen. In dat geval kijken we naar het karakter en proberen een profiel te schetsen, voordat we aan de bestelling beginnen.”
De eerste Mitikoa-collectie bestond uit een klein aantal truien en hoodies, die boven verwachting, binnen drie dagen uitverkocht was. “Toen gingen we nog voorzichtig te werk, om de reacties te kunnen peilen.” De tweede collectie, die vorige week uitkwam, was buiten hun comfortzone, waarbij ze met meerdere kleuren en motieven speelden. De collectie bestaat nu nog uit t-shirts, hoodies, sweaters, longsleaves en croptops. “We vinden het leuk om iemand met onze kleding te zien. Het geeft een goed gevoel”, aldus Triebel.
De meeste mensen kennen Smith als schilder en weten niet dat zij ook kleding ontwerpt. Toen zij naar de modevakschool wilde om ervaring op te doen, kreeg zij schertsend te horen dat brandstichters natuurtalenten zijn. Ze zette toch door en betrok haar partner erbij, omdat zij er geloof in had, dat ze samen bergen zouden kunnen verzetten. “Los van het feit dat ik wist dat ik het niet in me eentje kon doen, was het prettig om iemand te hebben, die je een duwtje in de rug kan geven, wanneer je het even niet meer ziet zitten. Samen kunnen we mooie dingen creëren.” Ze vinden de samenwerking interessant. “Je leert elkaar anders kennen, want een business is anders dan een liefdesrelatie.”
  Tweet 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname