Ministerie EZ levert bijdrage aan bevordering ondernemerschap Brokopondo

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) levert een bijdrage aan de bevordering van ondernemerschap in het district Brokopondo. Naar aanleiding van de toezegging van minister Saskia Walden bij haar bezoek aan districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon, is de ondernemerschapstraining gratis verzorgd aan 28 bestuursopzichters.
Aangezien ondernemers een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van de economie, traint EZ zowel startende als doorstartende ondernemers in facetten van het ondernemerschap. De bestuursopzichters zijn getraind met als doel ondernemers in hun directe omgeving te identificeren, inspireren en in contact te brengen met medewerkers van de dependance, zodat zij ook getraind kunnen worden. Deze driedaagse training, die van 20 tot en met 22 januari is verzorgd, is het eerste project van het ministerie in samenwerking met het districtscommissariaat van Brokopondo.
Bij de training ‘Basisvaardigheden Ondernemerschap’ worden de standaardonderwerpen behandeld zoals financiële administratie, kostprijscalculatie en het Canvas model (verkort model voor het schrijven van een businessplan en basiskennis ondernemerschap). Het theoretische gedeelte van de training gaat gepaard met groepsopdrachten en presentaties, waarbij het gemakkelijker is om de leerstof op te nemen. Het ministerie komt organisaties en bedrijven tegemoet in hun eigen schema om het voor hen te vergemakkelijken.
Trainer Rudolf Pavion, die tevens coördinator is van de dependance Brokopondo, is zeer tevreden over de deelnemers. Hij heeft elk groepslid als uitdaging meegegeven om minimaal twee ondernemers te identificeren en begeleiden.
Volgens dc Mendelzoon is deze ondernemerschapstraining een van de vele trainingen, die zal bijdragen aan het stimuleren van het ondernemerschap in dit district. Na afloop van de training hebben de deelnemers een certificaat ontvangen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald