Minister Somohardjo zet ‘verraders’ thuis

“Ik ga nooit met eenieder samenwerken, ook niet met verraders.” Er zijn mensen thuis gezet, omdat ze verraders zijn. Als minister heb ik het recht om mensen thuis te zetten en dat heb ik gedaan. Ik ga nooit met verraders samenwerken, dat is niet mijn ding,” zegt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza). Volgens de bewindsman mag hij zijn eigen team vormen, wat hij ook heeft gedaan. Zo gaat het veel beter op het ministerie, legt de minister uit.
Op het ministerie van Biza heeft Somohardjo een aantal medewerkers thuis gezet. Volgens de bewindsman zijn het personen die hem doorkruisten. “Het gaat nu veel beter op het ministerie. We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar het gaat beter. We hebben een grote ravage aangetroffen en die zijn we aan het wegwerken,” merkt de Biza-topman op.
Hij verwijst naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), waar zaken ook beter verlopen. Er zal om de twee weken worden vergaderd met het personeel over de kleine problemen, die gelijk opgelost zullen worden totdat we bij de grote problemen komen, zegt de minister.
“CBB is dynamisch en nooit stil. De mensen hebben zelf aangegeven, dat het nooit eerder is voorgekomen dat een minister zo vaak in contact is geweest met de leiding van het CBB. Ik garandeer de gemeenschap dat wanneer ik afzwaai, ik CBB goed en beter achterlaat dan wat wij hebben aangetroffen,” stelt Somohardjo.
De Biza-topman gaat voor efficiëntere dienstverlening bij de CBB-kantoren.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald