Minister Somohardjo UNDP erkentelijk voor hulp

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft als verantwoordelijke van het genderbeleid in Suriname zijn oprechte waardering en dankbaarheid uitgesproken aan de donoren, partners en het EnGenDER-project voor de geboden hulp in de vorm van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PPE) aan Suriname. Dit deed de bewindsman onlangs tijdens een zoommeeting. De beschermingsmiddelen zijn bedoeld voor de bestrijding van COVID-19.
Het EnGenDER-project staat voor Enabling, Gender-Responsive Disaster Recovery, Climate and Environmental Resilience in the Caribbean (EnGenDER) en verbetert de planning, besluitvorming en acties voor gendergevoelige en inclusieve klimaatbestendigheid in negen deelnemende Caribische landen voor in totaal US$ 15 miljoen.
De COVID-19-pandemie heeft geleid tot een herprogrammering van US$ 1.149.000 aan financiering om de COVID-19-response en gendergerelateerd geweld aan te pakken. Deze initiatieven zorgen ervoor dat de algemene doelstelling van het project om gender kwetsbaarheden te verminderen in plaats van te verergeren, wordt bereikt door ervoor te zorgen dat de meest kwetsbaren in de samenleving worden bereikt en ondersteund tijdens en na crises.
De minister gaf verder aan dat het geboden hulp van onder andere de levering van essentiële producten en persoonlijke beschermingsmiddelen, ook de binnenlandse bevolkingsgroepen in Suriname zullen helpen die aanzienlijk zijn getroffen door het coronavirus.
Twintig organisaties in heel Suriname zijn nu beter uitgerust om de huidige crisis te bestrijden dankzij de tijdige levering van essentiële producten en persoonlijke beschermingsmiddelen, mogelijk gemaakt door de steun Canadese en Britse regering.
De EnGenDER-bijdrage heeft de aankoop mogelijk gemaakt van 43.000 chirurgische maskers, 2000 Respirator N95-maskers, 58.500 paar handschoenen, zestig contactloze thermometers, tien liter hand desinfecteren middel en driehonderd flessen dispensers voor handdesinfectie en heeft een waarde van US-dollar 65.000.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald