Minister Somohardjo: “Herstelplan wordt voor het volk uitgevoerd”

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) zegt dat het vaststaat dat het Herstelplan voor het volk wordt uitgevoerd. Intussen is dit plan opgestuurd naar De Nationale Assemblee. Hij hoopt dat het op korte termijn al in behandeling wordt genomen. De bewindsman laat weten dat het om een lijvig programma gaat, waarbij er veel inspanning nodig is. Belangrijk is om de neuzen in dezelfde richting te krijgen, zegt Somohardjo in gesprek met Suriname Herald.
De Biza-topman vindt dat er in moeilijke tijden geen sprake moet zijn van een coalitie of oppositie, omdat de inzet van eenieder nodig is. Er zullen meer dan honderd maatregelen getroffen worden. De publieke sector zal een belangrijke rol spelen hierin. Op zijn ministerie heeft de bewindsman een ministeriële taskforce ingezet om alvast te kijken naar het Herstelplan en zo nodig bij te sturen wanneer het al in uitvoering is.
“De uitvoeringscapaciteit is belangrijk. Het Herstelplan wordt voor het volk uitgevoerd. Wij gaan het plan moeten uitvoeren, zodat het beter gaat met Suriname. Een aantal maatregelen zullen vermoedelijk zwaar zijn voor het volk, maar die worden weer opgevangen met het sociale vangnet. Voor dit vangnet is de SRD 1.4 miljard uitgetrokken,” legt Somohardjo uit.
Het Herstelplan is bedoeld om vooral de financieel-economische crisis in het land tegen te gaan en de overheidsfinanciën in de komende periode weer beheersbaar te maken. Er worden daarom een aantal maatregelen getroffen, die de economie en de financiële sector weer gezond moeten maken.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald