Minister Ramsaran op bezoek bij Wan Okasi

31/10/2020 08:04 – Van onze redactie

: CDS  
PARAMARIBO – Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft een rondleiding gehad op de locatie van stichting Wan Okasi Zorgvervoer. De bewindsman ging op bezoek omdat hij een beter beeld wilde krijgen van de activiteiten van de stichting.
Middels een presentatie, verzorgd door bedrijfsleider Ioan Soeropawiro, kregen Ramsaran en twee van zijn directieleden inzicht in het doel en de taakstellingen van Wan Okasi, die zich inzet voor personen met een beperking. Van voorzitter Aniel Koendjbiharie kreeg de bewindsman een uiteenzetting van de noden van de stichting.
De voorzitter zei dat zijn organisatie met zeer beperkte middelen het hoofd boven water moet houden en op zoek is naar additionele hulp van Sozavo. Ook het verhogen van de uitkering voor de mensen met een beperking kwam aan de orde. Koendjbiharie heeft eerder duidelijk gemaakt dat hij niet tevreden is met de verhoging van de bijstand van SRD 375 naar SRD 500 vanaf 1 november.
Ramsaran gaf te kennen dat het ministerie waar mogelijk zeker zal bijdragen in het operationeel houden van de stichting. Volgens hem hoeft er niet alleen sprake te zijn van financiële hulp, maar kan Sozavo ook inkomen met materiële en immateriële hulp. Partijen zullen een vervolggesprek hebben.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname