Minister Ramsaran geeft startsein voor distributie Covid-pakketten

Minister Uraiqit Ramsaran heeft dinsdagmiddag formeel het startsein gegeven voor de distributie van de Covid-19-steunpakketten. Er zullen landelijk 100.000 pakketten worden gedistribueerd. De regering heeft, in tegenstelling tot de vorige, besloten om de mensen niet naar het hoofdkantoor of de wijkkantoren van SOZAVO te laten komen. Een SOZAVO-team zal de pakketten brengen naar het volk, van de gelegenheid zal gebruik gemaakt worden om veldonderzoek te doen en het bestand verder te verfijnen.

Samenwerking en ondersteuning
SOZAVO heeft al een bestand van personen behorende tot de Zwakke Huis Houdens. Ook de doelgroepen van het ministerie, waaronder de AOV-ers, de AKB-ers en mensen met een beperking  komen in aanmerking voor een steunpakket afhankelijk van de mensen hun leef situatie. De bewindsman stelt dat Covid-19 een grote rol heeft gespeeld in de ontstaansgeschiedenis van de pakketten, aangezien de pandemie ervoor heeft gezorgd dat we in een heel ander leefsituatie zijn. Het voedingspakket is niet nieuw voor SOZAVO en vormt een van de onderdelen van het acute noodfonds van de regering voor geheel Suriname. “Het is een grote uitdaging, waarbij we onze collega-ministers hebben gevraagd om ondersteuning. Een voorbeeld daarvan is het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en het ministerie van Defensie. We hebben hen gevraagd om samen met ons, de DC’s en de maatschappelijk werkers van onze wijkkantoren ervoor te zorgen dat we gereed staan voor het volk,” zegt de SOZAVO-bewindsman.
Informatie delen
Minister Ramsaran legt uit dat werklozen behoren tot de groep die een verminderd inkomen hebben. Hij doet een beroep op allen om zoveel als mogelijk de nodige informatie met het SOZAVO-team te delen, maar ook te begrijpen dat de voedingspakketten bestemd zijn voor de mensen die het extra zwaar hebben. De pakketten hebben een waarde van rond de SRD 400 en bestaan uit zestien tot zeventien producten, waarbij rekening gehouden is met de voedingspiramide bij de samenstelling ervan. Voorts is zoveel mogelijk gewerkt met produkten van verschillende leveranciers. Het pakket zelf wordt kosteloos verstrekt, maar er wordt een bijdrage van SRD 10 gevraagd voor logistieke kosten. Een deel hiervan is bestemd als vergoeding voor de maatschappelijk werkers. Het ander deel gaat in een ‘pot’ van het desbetreffende districtscommissariaat. Deze bijdrage kan worden aangewend ter oplossing van eventuele problemen in het district.

Share this:

Gerelateerd

………… (PBN)

Lees verder

Bron: Public News