Minister Ramdin bezoekt oude school

11/11/2020 06:00 – Merredith Bruce

Minister Albert Ramdin was dinsdag op bezoek bij Lyco 1 en sprak de studenten toe. : Merredith Bruce  
PARAMARIBO – Leerkrachten en studenten van het Mr. Dr. J. C. de Miranda Lyceum hebben dinsdag bezoek gehad van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis). De bewindsman zegt op vragen van de Ware Tijd dat het schoolbezoek te maken heeft met het belang dat de regering hecht aan maatschappelijke betrokkenheid. President Chandrikapersad Santokhi heeft de ministers geïnstrueerd om dit te demonstreren door scholen te bezoeken.
Zijn keuze om het Mr. Dr. J. C de Miranda Lyceum te bezoeken, komt omdat Ramdin er zelf ook student is geweest. Hij heeft in zijn toespraak, naar in het bijzonder de studenten toe, verteld over onder meer het belang van het buitenlandbeleid en over welke vaardigheden een diplomaat moet beschikken. Ramdin heeft de studenten los hiervan ook gevraagd om verantwoordelijk om te gaan met sociale media.
Schoolhoofd Ervina Sarra-Kommisi was “vereerd” met het bezoek van de minister. Ze heeft in haar toespraak, voorafgaand aan die van Ramdin, gesteld dat de school, met ruim duizend studenten, een bijzondere rol vervult in de samenleving. De schoolleider heeft meteen gebruik gemaakt van de gelegenheid om enkele problemen aan te kaarten. Vooral het online les volgen, brengt volgens haar uitdagingen met zich mee. “Internet leent zich niet altijd daarvoor. Sommige leerlingen hebben geen mobiele telefoon, terwijl we veel communiceren via internet.”
Sanjeet Kalika, die namens de studenten het woord heeft gevoerd, zegt dat de nieuwe manier van onderwijs volgen vanwege Covid-19 effect heeft op het psychologisch welzijn. Zelf heeft hij graag dat de lessen weer als normaal fysiek worden gegeven. “Bij online les volgen, word je lui, terwijl je bij fysiek volgen eerder de motivatie hebt om harder je best te doen.” Ramdin zegt tegen de Ware Tijd dat hij de problemen zal doorgeleiden naar het ministerie van Onderwijs en Cultuur. Hij vond het zelf goed om persoonlijk te horen wat de noden zijn. De minister heeft een vervolgbezoek beloofd.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname