Minister Ramdin bespreekt obstakels Schengenvisum met Nederlandse ambassadeur

PARAMARIBO — Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) heeft maandag in een belangrijke ontmoeting met de Nederlandse ambassadeur, Henk van der Zwan, aandacht gevraagd voor de hinder die grote groepen Surinamers ondervinden bij het aanvragen van een Schengenvisum.

Dit was het belangrijkste onderwerp van de bespreking die moet leiden naar een effectieve en efficiënte visumverlening. Ramdin wees op de lange wachttijden, het lang wachten van burgers buiten het kantoor van VFS en de korte validiteit van de verstrekte visa. Hij benadrukte de wens om deze uitdagingen aan te pakken en te zorgen voor een tijdige afhandeling van de visumaanvragen.

De Nederlanse ambassadeur nam kennis van de bezorgdheid van de minister en benadrukte dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het proces van visumaanvragen efficiënt en transparant verloopt, zodat Surinamers op een soepele wijze kunnen reizen naar het Schengengebied, waaronder Nederland.

Hij gaf  aan dat er binnen afzienbare tijd een delegatie bestaande uit functionarissen van de backoffice en Consulaire Zaken Nederland zal afreizen naar Suriname om het visumafhandelingsproces bij VFS te evalueren.