Minister Ramadhin: ‘We zijn niet untouchable’

08/04/2021 20:02 – Merredith Bruce

Minister Amar Ramadhin (l) en politiecommandant Orlando Jacott. :  
PARAMARIBO – “Dringt het tot ons door waarmee we bezig zijn? Mensen zien het als een fluitje van een cent”, werpt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op in gesprek met de Ware Tijd. Dat ondanks het verbod op (huis)feestjes toch grote groepen mensen feesten, doet volgens hem de vraag rijzen of de samenleving zich voldoende bewust is van het gevaar dat er nu dreigt. Hij doelt op de aanwezigheid van gevaarlijkere varianten van Covid-19 in Suriname.
De bewindsman grijpt de Wereldgezondheidsdag die gisteren is herdacht aan, om een waarschuwend geluid te laten horen, waarbij hij zich vooral richt tot jeugdigen en jongeren. De Manaus-variant, vernoemd naar de stad in Brazilië waar deze vandaan komt en veel slachtoffers maakt, blijkt namelijk dodelijker te zijn voor de leeftijdsgroep 20-25 jaar. “Dus jongeren die al die tijd dachten dat het ‘gewoon een griep’ is, dat is niet meer het geval. De intensivecareafdelingen in Brazilië zijn volgepropt met jonge mensen die het virus hebben opgelopen, dus we moeten niet denken dat we untouchable zijn”, waarschuwt de bewindsman. Hij benadrukt dat mensen die in grote groepen feesten, passende maatregelen tegemoet mogen zien.
De minister stelt dat, in verband met de Wereldgezondheidsdag, ook stilgestaan moet worden bij een eerlijke en gelijke toegang van landen tot het Covid-19-vaccin. “Er zijn nog steeds landen die, door minder financiële draagkracht, geweerd worden door de vaccinindustrie. Rijke landen moeten hun vaccins delen”, meent hij. “We moeten met elkaar beseffen dat we gezamenlijk die verantwoordelijkheid moeten nemen om een gezonde wereld te hebben.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname