Minister Ramadhin spreekt familie Jaleyah Jubithana moed in

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is tijdens zijn oriëntatiebezoek aan de Johan Adolf Pengelluchthaven in kennis gesteld van het vertrek van Jaleyah Jubithana. Dit kindje is voor behandeling naar Colombia vertrokken. De bewindsman, die vandaag op de luchthaven was, heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om de moeder en familie bij vertrek moed in te spreken, beterschap toe te wensen en hun gevraagd vanuit Colombia in contact te blijven.
Het ministerie van Volksgezondheid is sinds de vorige week bezig voorbereidingen te treffen voor negentien patiënten, die voor behandeling naar Colombia moeten. De patiënten, die maanden hebben gewacht op hun vertrek, konden niet afreizen vanwege de sluiting van het luchtruim in Colombia en de ongunstige COVID-19-situatie in beide landen.
De bedoeling was dat vandaag alle negentien personen naar Colombia zouden vertrekken, met een humanitaire vlucht, een charter door Seismic, contractor van Staatsolie. Deze vlucht heeft echter geen voortgang gevonden en wordt komend week uitgevoerd.
Zeven personen keerden terug naar Suriname met dezelfde vlucht. Zij hebben in Colombia ook een behandeling ondergaan, maar konden vanwege het gesloten luchtruim niet eerder naar Suriname terugreizen. Deze personen zijn dankzij de inzet van het ministerie van Volksgezondheid en Seismic, kosteloos getransporteerd vanuit Colombia naar Suriname.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald