Minister Ramadhin hoort problemen Bureau Dak- en Thuislozen aan

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft tijdens zijn werkbezoek aan het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) te Latour de pijnpunten van het personeel aangehoord. De bewindsman heeft ook zelf de erbarmelijke omstandigheden waarin het personeel en cliënten dagelijks vertoeven gezien. Het is duidelijk dat er in de afgelopen periode heel weinig aandacht is geschonken aan deze stichting, zegt de bewindsman.
Vorige maand was er al een onderhoud met de bond van het bureau, waarbij minister Ramadhin geïnformeerd werd over de stand van zaken. Tijdens dit gesprek gaf de minister te kennen een werkbezoek aan het BDT te zullen brengen, waarbij de wens is dat er een duidelijke organisatiestructuur moet worden opgezet.
Aan het personeel heeft de minister geen beloftes gemaakt tijdens zijn bezoek, maar hij zal alles eraan doen om samen met andere ministeries oplossingsmodellen te zoeken om de situatie weer tot orde te brengen. Een van de pijnpunten is de rechtspositie van enkele personeelsleden.
Assembleelid Chuanrui Wang was ook aanwezig tijdens dit werkbezoek en heeft aangegeven op zijn eigen manier deze informatie ook over te brengen in De Nationale Assemblee, zodat BDT alle aandacht krijgt de komende tijd. Namens enkele Chinese winkeliers werd symbolisch een voedselpakket afgegeven aan BDT. De bedoeling is dat vijftig van deze pakketten de komende periode geleverd zullen worden voor het personeel.
Minister Ramadhin gaf namens het ministerie ook wat beschermingsspullen aan het bureau, zodat er veilig gewerkt kan worden in deze COVID-tijd. Het gaat om complete verpleegpakken, mondmaskers, handschoenen en faceshields. Er zijn vervolgafspraken gemaakt met de leiding om spoedige oplossingsmodellen te bespreken.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald