Minister Pokie en dc Bansi-Durga bespreken grondproblematiek Saramacca

Er is overleg geweest tussen minister Diana Pokie en districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van Saramacca over de grondproblematiek in het district. De bespreking heeft gisteren op uitnodiging van de bewindsvrouw plaatsgevonden.
Er is met name gesproken over de aanpak van de achterstanden die door de jaren heen zijn opgebouwd met betrekking tot de afhandeling van lopende grondaanvragen en ook over toekomstige grondaanvragen en overdrachten.
Aangezien het districtscommissariaat recent is gestart met een Unit Grondzaken, op instigatie van de president Chan Santokhi, is met minister Pokie overeengekomen dat deze unit zich zal bezighouden met de registratie van de grondzaken in alle zes ressorten van Saramacca.
De minister en de dc zijn overeengekomen dat de door Unit Grondzaken geregistreerde grondkwesties rechtstreeks voorgelegd zullen worden aan de minister voor afhandeling.
Burgers met grondproblemen kunnen zich laten registreren, zegt de dc. De registratie zal op de drie dependances van het commissariaat plaatsvinden te weten Groningen, Jarikaba en Calcutta.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald